Hart van Homo’s

Bijna is het zover! Weerbaar in Seksualiteit is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het opzetten van een nieuw project voor homoseksuele jongeren binnen reformatorische en evangelische kring. Op 4 juni wordt dit project gelanceerd. Hou de website www.hartvanhomos.nl in de gaten

E-Coaching

Op onze site kun je meer lezen over e-coaching. In een beveiligde omgeving kunnen homoseksuele jongeren samen met hun  persoonlijke coach gesprekken voeren, vragen stellen en hun verhaal delen. De coaching is kortdurend van aard.

School

In een veilige school voelt de leerling zich geaccepteerd en is er ruimte om te groeien en te leren.

Er is een lesmodule ‘Oké, ik ben dus homo’ (gratis) beschikbaar. Met behulp van deze module, in combinatie met een training, wordt de docent in staat gesteld drie lessen te verzorgen rondom het thema homoseksualiteit.

Toerusting

In verschillende regio’s worden Meeting-Ups georganiseerd met andere homoseksuele jongeren. Tijdens deze Meeting-Ups  willen we jongeren uitdagen en de ruimte geven om na te denken over hoe ze om willen gaan met hun homo-zijn in relatie tot het geloof. Er is ruimte voor bijbelstudie, gesprek en gebed.

Specifiek voor Hart van Homo’s wordt er een Bootcamp ontwikkeld. Deze Bootcamp bruist van energie! Door positieve en actieve werkvormen staan jongeren stil bij hun eigen verhaal,  zelfbeeld en weerbaarheid. Na deze dag sta je steviger in je schoenen.

Lees meer op:

www.hartvanhomos.nl

 

Jongerencampagne We Can Open Up
Jongerencampagne ‘WE CAN OPEN UP!´ is een campagne voor en dóór jongeren. De campagne heeft een duidelijk doel: christelijke jongeren gaan open en respectvol met elkaar om en zetten zich in de eigen omgeving in voor openheid over seksualiteit.logo we can open up copy (1)

Waarom is dat nodig? Omdat er nog teveel onderwerpen omhuld zijn door stilte…. Veel jongeren zitten met vragen die ze niet durven te stellen, gevoelens of nare ervaringen die ze niet durven te delen en lopen aan tegen een taboe. Vooral als er sprake is van ongewenste zwangerschap, seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag. Maar ook het thema homoseksualiteit wordt nog te vaak stil gezwegen. En juist die stilte is zo pijnlijk…..

De campagne wil bijdragen aan een verandering. Niet alleen, maar met de jongeren samen. Om zo met elkaar een voorbeeld te  zijn voor de mensen om ons heen en de stilte doorbreken. Zodat zij die onder de stilte lijden worden gezien.we can open up team

De jongeren opereren onder supervisie van WiS. Het heeft een eigen facebookpagina: we can open up en heeft in 2014 met al haar activiteiten al meer dan 7500 jongeren bereikt.  Zie voor meer informatie de facebookpagina van onze peer-educators. facebook/WECANOPENUP

 

Geef een reactie